Antwan Hoedemakers Age 50

Op de wereld gekomen in de Albertkuipstraat op 5 juni 1970 te 's-Hertogenbosch, Nederland. Opgegroeid in de Rembrandstraat in de thuisstad van Jheronimus Bosch. Noem het toeval, maar deze namen hebben mijn interesse voor de schone kunsten al vroeg aangewakkerd. Volgens de verhalen van mijn ouders uitte zich dit al op jonge leeftijd. Mijn eerste kunstwerken maakte ik blijkbaar graag met de inhoud van mijn luiers. Onwel riekende "kunstwerken" aan de binnenkant van mijn wieg. Ja, de behoefte om mezelf beeldend te uiten zat er dus al vroeg in. Maar werd destijds op die manier nog niet echt gewaardeerd. Enigszins begrijpelijk, maar dat weerhield me er niet van om mezelf artistiek te blijven ontwikkelen. Deze website is een plaats om mijn uitingen aan de wereld te laten zien en aan te bieden. Ik hoop dat je er van geniet en er door geïnspireerd zult raken.

Met vriendelijke groet, Antwan Hoedemakers


Waarom

Met jarenlange ervaring als art-director op het gebied van visuele communicatie heb ik bijgedragen aan talloze projecten die klanten hebben geholpen zich te profileren en hun doelen te bereiken. Maar naast dit werkzame bestaan is er ook een andere ik. De diepere behoefte om mezelf autonoom te kunnen uitdrukken. Vervaardigen wat in me opkomt. Het creëren van werk dat niet gebonden is aan enig kader.

Hoe

Door open te staan voor signalen, en om me heen te kijken is er altijd inspiratie. Goede dingen, negatieve dingen, er is altijd wel iets. Ik verwerk het op een manier die het beste op dat moment bij me past. De kunstzinnige uiting ontstaat vanzelf en wat het wordt maakt op voorhand niet uit. Het gaat om het verwerken en uiten van ervaring en emotie, het vastleggen en onthullen, om anderen te inspireren of enthousiasmeren.

Wat

Mijn portfolio varieert van schilderijen, sculpturen tot illustraties. Soms een gedicht of grafisch ontwerp. Het is een verzameling van werk wat ik in de afgelopen decennia tot aan nu heb vervaardigd. Door intensief met mijn autonome kant bezig te zijn ontstaat er regelmatig nieuw werk. Ik probeer dit zo up to date mogelijk te houden en aan te vullen zodat er een zo compleet mogelijk overzicht ontstaat.
Member of the professional association of visual artists, the Netherlands • Lid van beroepsvereniging van beeldende kunstenaars Nederland