Schilderij: Cereal Killers te zien bij KuBra Art Gallery

13 juli t/m 25 augustus

Openingstijden galerie:

Woensdag t/m zaterdag van 11 tot 17 uur.

Zondagen van 13 tot 17 uur (tijdens KuBra Kunst Borrel)

Locatie: KuBra-Art Galerie, Achter De Driesprong 9/10, 5241TK Rosmalen (gem. ’s-Hertogenbosch)

Over het schilderij: SERIAL KILLERS

De verenigde naties van hypocrisie. Je levert bommen die worden ingezet om een volk te vernietigen. Je levert onderdelen om wapentuig te onderhouden wat ook tegen dit volk wordt ingezet. Je dreigt met sancties tegen, maar legt niets op. Vervolgens drop je wat voedsel in het vernietigde gebied om diezelfde bevolking te “helpen”. Ben je dan medeplichtig aan volkerenmoord of een redder in nood?

-


De kunstenaar

Antwan Hoedemakers is een veelzijdige kunstenaar die creëert in verschillende disciplines, waaronder schilder-, upcycle en digitale kunst. Noem hem multidisciplinair of transcreatief, het maakt hem niet uit. Deze expositie toont een selectie van 10 van zijn schilderijen.

 

Abstrakt werk

Voortgekomen uit een verlangen om de verborgen lagen van zijn brein te verkennen, gebruikt Hoedemakers zijn kunst als medium om deze innerlijke wereld tot leven te brengen. Zijn schilderijen, met levendige kleuren en gelaagde composities, vangen de dynamiek van zijn nooit stilstaand brein. Het vastleggen van intuïtieve, abstracte concepten, naar het canvas geeft zijn hersenspinsels een tastbare uitdrukking. Met de ontstane composities daagt hij de kijker uit om te ontdekken, te relateren en hierdoor hun eigen verbeeldingskracht te stimuleren.

 

Abstract-figuratief werk

Hoedemakers ziet zijn kunst niet alleen als een persoonlijke expressie, maar ook als een krachtig instrument voor sociale verandering. Zijn abstract-figuratieve werken dragen vaak een diepere boodschap. Hij streeft ernaar het bewustzijn van de toeschouwer te vergroten over kwesties als identiteit, milieu, politiek of sociale rechtvaardigheid.

 

Zijn levensmotto

"Ik ben ook hypocriet maar probeer het te minderen.
Niet wegdommelend in de onverschilligheid van de wereld om me heen, maar alert zijn op wat zich daar afspeelt. Het beschouwen en reflecteren op ons menselijk gedrag. Ieders mening en handelen zijn vaak gebaseerd op een eigen interpretatie. Er is geen eenduidige waarheid voor iedereen. Uiteindelijk argumenteren we bijna alles vanuit ons eigen ideale perspectief. En ja, niets menselijks is mij vreemd."

 

Tot slot

Antwan Hoedemakers streeft ernaar om telkens weer zijn publiek te inspireren, prikkelen of beïnvloeden en hoopt hierdoor een blijvende indruk achter te laten bij zijn toeschouwers. Een kunstenaar die met zijn werk een bijdrage wil leveren aan de wereld van verbeelding.